Pogoji poslovanja

Naročanje izdelkov

Naročanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.

Po oddaji naročila preko interneta, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini kupoprodajne pogodbe (naročilo) vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Profil obiskovalca (povezava Vaš profil). O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov [email protected], kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu. Ponudnik v obljubljenem roku blago diskretno zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v € (EUR) in vsebujejo predpisani DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Moderatorji ter ponudniki skušajo čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da moderatorji ne utegnejo sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletna stran vsebuje tudi spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Vaš profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Načini plačila preko spletne trgovine

V spletni prodajalni ponudnik omogoča plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu pošiljke, po predračunu ter s plačilno kartico Viso, Mastercard. Poštnemu uslužbencu Pošte Slovenija oz. družbe GLS ob prevzemu paketa izročite gotovino in pooblačena družba bo za vas opravila plačilo. Pri plačilu po predračunu in s plačilno kartico vam izdelke odpošljemo preko Pošte Slovenija oz. družbe GLS takoj po prejemu plačila.

Stroški dostave

Pri naročilu nad 20,00 € krije stroške dostave ponudnik (Poslovne storitve Zavod za razvijanje ustvarjalnosti). V primeru, da naročeno blago ne dosega vrednosti 20,00 €, vam stroške dostave 4 € zaračunamo poleg naročenih izdelkov na izdanem računu.

Izdaja računa

V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred prevzemov izdelkov. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. Če je blago poslano kot poštna pošiljka, je sestavni del pošiljke tudi natisnjen račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V obljubljenem roku blago dostavimo na dom in kupca obvestimo po elektronski pošti obvesti tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.
Spletna povezava na evropsko spletno platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna  na povezavi https://webgate.ec.europa.eu